Öppen workshop 31 oktober

posted in: Nyheter | 0

Inspireras av “Alternativa Nobelpristagare”:

Hjältar blir vi bara tillsammans med andra!

Middag och möten på arabiska, engelska och svenska på KKV Bohuslän lördagen 31 oktober kl 16 – 20. KKV Bohuslän, Bottnafjordens inköpsförening, Right Livelihood Award Stiftelsen och Animal Spirits bjuder in ny- och gammelanlända bohuslänningar till en spännande kväll. 

Under kvällen äter deltagarna middag och testar ”Hållbar. Här! Nu!”. En metod för att lösa Bohusläns utmaningar över språk- och intressegränser. ”Hållbar. Här! Nu!” leds av erfarna workshopledare från Animal Spirits.

På plats finns ”who cares!” – en utställning med Right Livelihood-pristagare (ofta kallade “Alternativa Nobelpristagare”) som inspirationskälla. På KKV Bohuslän har vi premiär för vårt nästa steg: att bjuda in ny- och gammelanlända bohuslänningar att ta del av ”Hållbar. Här! Nu!” på tre språk: arabiska, engelska och svenska.

Helaftonskvällen riktar sig framför allt till de som ännu inte har lärt sig svenska och bohuslänningar intresserade av hållbar utveckling och som vill möta människor på nya sätt.

– Att det kommer en utställning med hjältar från världens alla hörn och samtidigt få jobba för en bättre värld tillsammans med intresserade asylsökande, flyktingar och vi som bott här längre, känns både utmanande och unikt, säger Carl Forsberg, verksamhetsledare på KKV Bohuslän.

Kontaktperson för projektet:

Martina Fritjofsson, assistant@rightlivelihood.org, 073-255 69 93

 

Bakgrund

 

• Kvällen sker som en del i Right Livelihood Award Stiftelsens och Svenska kyrkans utställning “who cares!” på KKV Bohulän.

• Helaftonskvällen är ett samarbete mellan Right Livelihood Award Foundation Stiftelsen, KKV Bohuslän, Bottnafjordens Inköpsförening och Animal Spirits.

• Right Livelihood Award Stiftelsen har delat ut pris för att hedra de som funnit praktiska lösningar på några av världens största utmaningar sedan 1980. Priset kallas ofta för det “Alternativa Nobelpriset”. Pristagarna får ett finansiellt stöd, och en bättre möjlighet att göra sina röster hörda i världen. Ofta utgör priset ett viktigt skydd mot förföljelse. www.rightlivelihood.org

• who cares! är en utställning som utvecklats av Right Livelihood Award Stiftelsen i samarbete med Svenska kyrkan och handlar om människors engagemang. Förhoppningen är att Right Livelihood-pristagarna och deras mod och drivkrafter ska stimulera till vidare engagemang för en bättre värld. svenskakyrkan.se/internationelltarbete/right-livelihood-award

• Animal Spirits är en ideell organisation som testar, bygger och sprider erfarenhet inom omställning och kultur. Våra medlemmar är organisationsutvecklare och konstnärer. animalspirits.org/hallbar

• ”Hållbar. Här! Nu!” bygger på ISO 26000. Resultatet av att 1 000 experter från 100 nationer arbetade i 10 år för att sammanfatta mänsklighetens utmaningar. ”Hållbar. Här! Nu!” bygger vidare på arbetet och gör materialet tillgängligt för alla som talar arabiska, engelska och svenska.