Drawing with a chainsaw 20 – 22 maj 2016

posted in: Kurser | 0

hemsidan 3

Kurstid: 20 – 22 maj

Var: KKV Göteborg och KKV Bohuslän

Kursavgift: 4 100 kr

Kursledare: Eric Saline och Mateusz Pozar

Schema:
Fredag: 17:30-21:00 på KKV GBG, våning 4
Lördag: 09:30-15:00 på KKV GBG sedan åker vi till KKV Bohuslän där vi fortsätter att jobba
Söndag: Hela dagen på KKV Bohuslän, vi åker hem 16:00

Mål: Vi ska skapa storformatstryck genom att använda manuella och elektriska handverktyg och skapa ett original i trä, som vi sedan kan trycka i max storlek 150×300cm hos KKV Bohuslän.

En kurs som riktar sig till dig som vill skapa riktigt stora högtryck med experimentella tekniker. Vi använder oss av traditionella snidesverktyg men experimenterar även med elektriska borrar, fräsar och motorsåg för att skapa ett original som går att trycka från. Du kan själv välja storlek på din trycksak, men 150×300cm är maxstorleken.

Deltagare kommer att under fredagskvällen och lördag förmiddag skapa sina original på KKV Göteborg under ledning av Eric Saline och Mateusz Pożar. Klockan 1500 på lördag kör upp till KKV Bohuslän där vi börjar med en gemensam måltid och fortsätter jobba på våra original och börjar trycka. Under söndagen får alla deltagare möjlighet att göra flera tryck av sina original. Vi planerar arbetet så att verkstan är städad klockan 1600 då vi lämnar KKV Bohuslän och räknar med att vara tillbaka i Göteborg runt 1800.

Trycken blir kvar på KKV Bohuslän för att torka, men kommer att hämtas upp helgen därpå och kommer finnas på KKV GBG för dig att hämta upp. Om du vill ha kvar ditt original så kan vi ordna med transport av det till KKV GBG i samband med kursen, men du är såklart välkommen att ta med det själv efter att kursen är avslutad.

Eftersom vi arbetar med stora skivor så kräver kursen att alla deltagare hjälps åt att bära papper, färga in tryckskivorna och sköta maskinerna. Det är ett fysiskt och roligt arbete, så se till att vara utvilad och ha oömma kläder. Vi har viss skyddsutrustning, men om du har skor med stålhätta, hörselskydd och glasögon så ta gärna med det.

Förberedelse:
Då du ska snida ett stort original på väldigt kort tid så är förberedelse viktig. Om du har en färdig skiss att utgå ifrån så kan Mateusz och Eric hjälpa dig att planera vilka verktyg du ska använda för att hinna färdigställa originalet under fredag & lördag. Har du en idé eller frågor så hör av dig till Eric Saline i god tid innan kursen för att få svar: esaline@gmail.com Du måste också kontakta Eric i förväg om du vill ha en skiva MDF eller Plywood att använda till ditt original.

Kursen ges på svenska och engelska, men om du är osäker på engelska så är det inte ett problem utan vi ser till att översätta allt så att alla är med på banan.

Övernattning:
Vi övernattar hos KKV Bohuslän i uppvärmda sovstugor, men se till att ta med dig egna sängkläder och handduk.

Vad som ingår i kursen:
1 skiva för originalframställan, antingen MDF eller Plywood.
Tryckfärg samt mjölkpapp / makulatur att trycka på
Kaffe och fika på KKV GBG 20/5
Middag på KKV Bohuslän 21/5
Frukost på KKV Bohuslän 22/5

Vi trycker inte på arkivbeständigt papper så om du vill experimentera med att trycka på eget papper eller textil så se till att ta med det själv, likaså om du har egna färger du vill experimentera med.

Transport:
Det finns ett begränsat antal platser om du behöver skjuts till och från KKV Bohuslän. Det kostar 200kr och du bokar en plats genom att kontakta Eric Saline: esaline@gmail.com
Om Erics bil blir full så hoppas vi att deltagare på kursen kan samåka — vi försöker organisera det via epost innan kursen så att alla vet hur de tar sig dit och tillbaka.

Anmälan görs till KKV Göteborg: http://kkvgbg.se/index.php/drawing-with-a-chainsaw/