-Fullbokad-SKULPTERA I ALABASTER nr.1 // 6-9 augusti 2020

posted in: Kurser | 0

Kursen är nu fullbokad. Men du får gärna anmäla ditt intresse så kan vi kontakta dig om det blir något avhopp eller om det blir fler kurser framöver.

Plats: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän

Tid: 6 – 9 augusti

Pris: 4 100 kr (4 500 kr inkl. boende 4 nätter)

Kursledare: Annika Löb Mossberg (annikalob@hotmail.com)

Kursinnehåll:
Alabaster är en mjukare stensort som är delvis transparent, den är bra som introducering av stenhuggning. Den är lämplig för nybörjare, eller för den som lockas av alabasterns charm.
Alabaster låter sig tämligen enkelt bearbetas, vi använder handverktyg och låter stenen vara vägledande. Lusten att forma är ett kontemplativt arbete. Processen innebär att hugga, raspa, slipa och polera.
Arbetsgången går vi igenom tillsammans. De frågor som uppstår, löser vi efterhand.
Du har en alabastersten på ca 10 kg som ingår i kursavgiften och har handverktyg till låns.

Grundläggande stenkunskap tar vi upp och hur man tar sig fram i stenen, säkerhetsfrågor och verktygsskötsel. Arbetsplatsen är i stenverkstadens bås, under tak. Inga förkunskaper krävs.
Även deltagare med viss erfarenhet är välkomna. Ditt arbete med skulpturen är självständigt.
Handledning sker via genomgångar i grupp och individuellt.

Medtag själv: de skyddsglasögon och hörselskydd du trivs med, arbetskläder, sköna skor gärna grova, tunnare arbetshandskar, hatt eller liknande, märkpenna/krita, skissblock vid behov. Lunch och mellanmål.

Max antal: 6 st. På grund av Covid-19 så är det begränsat antal platser. Vi vidtar alla åtgärder vi kan för att undvika risker. Kursen sker utomhus och varje deltagare får var sitt bås att arbeta i med gott om plats och avstånd till övriga deltagare.

Kursstart: 6 augusti kl. 10:00

 

Anmälan till kurs sker via telefon 0523 – 518 95 eller via mail info@kkv-b.se. Ange namn och kontaktuppgifter. Sista anmälningsdag är 23 juli. Faktura för anmälningsavgiften på 500:- skickas efter anmälan och betalas in omgående. Resterande kursavgift skall vara betald innan kursen startar.
Betala via bankgiro 5182-2385.