-Fullbokad!- BEFRIA STYGNEN – BEJAKA IMPULSERNA // 12-16maj 2021

posted in: Kurser | 0

Plats: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän

Tid: 12 – 16 maj

Pris: 3 200 kr (3 600 kr inkl. boende 4 nätter)

Kursledare: Elsa Agélii

Kursinnehåll:
Kurs i broderi med slumptryckta tyger som startpunkt.
Vi rivstartar med textiltryck på onsdagen kl. 13:00 då är vi mätta och glada efter lunch på Gerlesborgsskolans kök och kafé.
Denna dags eftermiddag gör vi fantastiska experimenttryck på tyger som snart förvandlas till alldeles oväntade broderier under dagarna som följer. Allt under stadig ledning av mina uppgifter och dina spontana impulser.
Varje dag ingår minst en ny uppgift.
På förmiddagarna har vi genomgång av gårdagens verk.
Söndag sista dagen blir det en snabbövning före lunch
Sen blir det lunch före hemresa.

Material: Färg, 1m2 bomullstyg till att börja med samt allt material och redskap som behövs till trycket ingår.

Medtag själv: Till broderi tar du med alla möjliga garner, vi lånar av varandra, tapisserinålar med udd, olika grova, syring, spännramar om du har. Jag har en del att låna ut. Till trycket tar du med spetsar, wellpapp, allt du kan tänka dig som ger avtryck på tyget. Vita linnedukar som finns på loppis om du inte har hemma, det är ett fint material och passar till tryck och är härligt att brodera på.
Det finns kök på KKV, så det går att laga mat där, men jag föreslår att vi tar oss till Gerlesborgs kök och kafé för lunch, tiden är dyrbar.
Välkommen till en inspirerande kurs!

Max antal: 7 st. På grund av Covid-19 så är det begränsat antal platser. Vi vidtar alla åtgärder vi kan för att undvika risker. Lokalerna kursen hålls i är rymliga och möjlighet till att arbeta utomhus vid vackert väder finns också.

Kursstart: 12 maj kl.13

 

Anmälan till kurs sker via telefon 0523 – 518 95 eller via mail info@kkv-b.se. Ange namn och kontaktuppgifter. Sista anmälningsdag är 28 april. Antal platser med övernattning är begränsat. Faktura för anmälningsavgiften på 500:- skickas efter anmälan och betalas in omgående. Resterande kursavgift skall vara betald innan kursen startar.