OPEN CALL! AiR för nyexade!

posted in: Nyheter | 0

 

OPEN CALL KKV-B Arbets- och utställningsstipendium 2021

Du som nyligen avlagt kandidat- eller masterexamen vid någon av Sveriges konsthögskolor har nu möjlighet att söka arbets- och utställningsstipendium hos Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän.

Konstnärernas kollektivverkstad Bohuslän är en av Sveriges 23 kollektivverkstäder, varav en av fyra med riksintresse – och den enda av dessa utanför storstadsregionerna.
Vi finns till för att ge yrkesverksamma konstnärer professionellt utrustade verkstäder för olika tekniker och material, och dessutom vara en stimulerande mötesplats.
KKV-B samlar idag ca 350 verksamma konstnärer och har utvecklats till ett kulturcentrum med galleri och verkstäder för sten, grafik, textil, metall, trä, keramik, foto samt ateljéer.
 
I stipendiet ingår två veckors arbete i någon av våra verkstäder/ateljéer samt separatutställning i Lilla Galleriet 21 juli – 16 augusti 2021.
 
Utställningen kommer ske i Lilla Galleriet parallellt med vår medlemsutställning som visas i Stensalen samt utomhus. Sommarutställningen är mycket populär och har ca 6000 besökare varje sommar. Lilla Galleriet är ca 45 kvm stort med vita väggar och spotbelysning i taket.
Vi står för marknadsföring i form av affischer, annonser m.m. Vi finns även på plats om du behöver hjälp med något inför utställningen. KKV-B tar 35% i provision vid försäljning under utställningen.
 
Arbetsperioden på två veckor ser vi gärna läggs i samband med utställningen. Då får du möjlighet att arbeta i någon eller några av våra verkstäder som du har lämplig förkunskap kring. Du kommer få en presentation av den verkstad du väljer att arbeta i. Vi tillhandahåller verkstäderna och du står för det material du vill jobba med. Vi står även för boende under arbetsperioden.
 
Sökande förväntas

 • Ha avlagt kandidat- eller masterexamen från någon av Sveriges konsthögskolor någon gång mellan 2019 och 2021.
 • Ha lämpliga förkunskaper för att arbeta i sökt verkstad.
 • Kunna förlägga två veckors arbete på KKV-B samt ställa ut 21 juli – 16 augusti 2021.
 • Delta i ett publikt konstnärssamtal. Antingen på plats eller digitalt beroende på hur situationen kring Covid-19 ser ut då.
 • Göra en kort presentation av utställningen som vi kan använda i marknadsföring på hemsida och sociala medier.

 
I stipendiet ingår:

 • Kostnadsfritt arbete i två veckor i någon/några av våra verkstäder.
 • Utställning i Lilla Galleriet 21 juli – 16 augusti.
 • Utställningsersättning.
 • Kostnadsfritt boende i eget rum med delat kök/toalett/dusch/tvättstuga.
 • Resa
 • Kostnadsfritt medlemskap i KKV-B 2021-2022.

 
Stipendiaten står själv för:

 • Gemensamt kök finns att tillgå. Butik finns några kilometer bort. Vi har även café på området under sommaren samt fler restauranger på nära håll.
 • Vi har ingen försäljning av konstnärsmaterial (förutom trä och lera) i närområdet så vi rekommenderar att du har med dig det du kan tänkas behöva under vistelsen.
 • Sängkläder och handduk. Kuddar och täcke finns på rummet.

 

Ansökan ska innehålla:

 1. Namn, adress, telefonnummer, e-post.
 2. Utbildning/CV.
 3. Kort beskrivning av dig själv och ditt konstnärliga arbete. (Max. 1000 tecken)
 4. Max 10 bilder som representerar ditt konstnärliga arbete.
 5. Beskrivning av vad du vill arbeta med under arbetsperioden samt utställningsidé. (Max. 2000 tecken)  
 6. Ange vilken verkstad/ateljé du är vill arbeta i. Möjlighet att kombinera flera verkstäder finns.

 

Ansökan skickas som en samlad PDF märkt AiR 2021 + ditt namn till kristin@kkv-b.se. Sista ansökningsdatum 4 april. Vi ser fram emot din ansökan!

 

Vid frågor kontakta:

Kristin Jonsson
E-post: kristin@kkv-b.se

 

KKV-B kansli: 0523-518 95
Adress: Skärholmen 1, 457 48 Hamburgsund