Nyfödelse – Artkännedom – Stagnation // 2 – 5 april 2021

posted in: Utställningar | 0

Under påsken har vi det stora nöjet att i Lilla Galleriet kunna visa en utställning med BIP Britt-Ingrid Persson. 
Öppettider fredag 11-16, lördag 11-15, söndag 11-18, måndag 11-15.

För att du ska känna dig trygg under ditt besök tar vi endast emot max sju personer åt gången. Vi föredrar att besöket förbokas via billetto. Varje dag finns bokningsbara tider. I mån av plats kan galleriet besökas utan förbokning.

BOKA DIN BILJETT HÄR


Nyfödelse – Artkännedom – Stagnation 

BIP Britt-Ingrid Persson (Född 1938)

BIP föddes i Gunnarna i Lappland men kom att flytta till Stockholm i samband med att jon kom in på Konstfack 1959. Efter sex års studier tog hon examen 1965. Sextiotalet blev BIP’s startbana, hennes formspråk och tematik verkar inte lämna någon oberörd, verken var helt klart något nytt inom svensk skulptur. Ur ett internationellt perspektiv är hon även där mycket tidigt ute med att våga gestalta intima och samhällskritiska tankar och funderingar. För att försöka förstå hennes tidiga verk får man vända blicken utåt i världen och titta på samtida verk av till exempel Yayoi Kusamas serie Completion furniture eller Louise Bourgeois Cumul I från mitten och slutet av sextiotalet två konstnärer som BIP för övrigt inte kände till förrän långt senare.

Utställningen visas i Lilla Galleriet på KKV Gerlesborg presenterar ett trettiotal verk från mitten av sextiotalet fram till mitten av åttiotalet. BIP är fortfarande en aktiv konstnär men det blir en naturlig avgränsning i och med att hon deltog i det tvärvetenskapliga projektet Vindens Kraft som hade Konstskolan i Gerlesborg som sin arbetsplattform 1986.