Maja Bakken / Adam Haugbak / Erik Funck // 21 augusti – 5 september 2021

posted in: Nyheter, Utställningar | 0

I år delade vi för första gången ut ett stipendium för nyexade konstnärer där stipendiaterna utöver arbetsvistelse även ställer ut i en grupputställning I Stensalen. 

Vi är stolta över att kunna dela ut stipendiet till Maja Bakken, Adam Haugbak och Erik Funck och ser mycket fram emot utställningen som har vernissage 21 augusti kl. 12.

Öppettider:
21 augusti – 5 september
onsdag-söndag
12-17


 


Maja Bakken tog examen från Konstfacks smyckekonstutbildning 2020. Med utgångspunkt i begreppet identitet utforskar hon relationen mellan kropp och objekt. Med sitt pågående arbete Wearing Humanity utmanar hon det traditionella smyckets roll som personligt värdeobjekt, och blickar istället utåt mot den gemensamma samhällskroppen. I en rumslig installation får besökare bli del av majas verk. (Foto: Helena Perminger)


Adam Haugbak tog examen från Akademin Valand i Göteborg 2020. I det konstnärliga arbetet eftersträvar han en dialog mellan monumentala konsthistoriska uttryck och samtida idéer om flexibilitet. Haugbak använder ofta material som marmor, alfresco‐måleri och andra bilduttryck som härleds till en monumental bildvärld. Specifika former och traditioner inom konst och arkitektur approprieras och placeras jämte rörliga och digitala element. Inför utställningen på KKV arbetar han med sten. (Foto: Erik Gustafsson)

Mer info om utställningen kommer inom kort.