FRÅN IDÉ TILL BILDERBOK // 9 – 10 oktober 2021

posted in: Kurser | 0

Plats: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän
Tid: 9 – 10 oktober
Pris: Gratis!
Kursledare: Lena Sjöberg
Kursinnehåll:
Hur ökar man sina chanser att få ett bilderboksmanus upplockat av ett förlag? Hur funkar det när man planerar och sätter ihop en bok? Vad betyder termer som tryckark, tapetsidor och
kolofon? Hur kan man arbeta med bilderboken som en kreativ helhet, där även typsnitt, pappersval och olika former av tryckteknisk efterbearbetning spelar roll?
Författaren och illustratören Lena Sjöberg delar med sig av sina erfarenheter kring att jobba med bilderböcker, faktaböcker och humorböcker. Och kryddar med exempel, bilder och berättelser ur ett 26 titlar långt bokliv. Kom till kursen med din bokidé och det material du behöver för att jobba vidare från precis där du befinner dig just nu. Lyssna, fråga, bolla och få tips.
Medtag själv: Ta med dina idéer och material som du jobbar med. Det finns inget
konstnärligt material på plats.
Max antal: På grund av Covid-19 så är det begränsat antal platser. Vi vidtar alla åtgärder vi
kan för att undvika risker.
Kursstart: 9 oktober kl.10

Anmälan till kurs sker via telefon 0523 – 518 95 eller via mail info@kkv-b.se. Ange namn och kontaktuppgifter. Sista anmälningsdag är 24 september. Vi har möjlighet att erbjuda övernattningsrum i mån av plats, detta bokas in separat enl. prislista. Kursen arrangeras av KKV Bohuslän och Sotenäs kommunbibiotek Kungshamn med stöd från Kulturrådet.