GRUNDEN TILL STENHANTVERKET // 12-21 juli 2022

posted in: Kurser | 0

Plats: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän
Tid: 12 – 21 juli
Pris: 7 400 kr (8 600 kr inkl. boende 10 nätter*)
Kursledare: Hans Leutscher (hans@leutscher.se)
Kursinnehåll:
På kursen lär du dig grunderna till stenhantverket, det vill säga hur du bearbetar natursten. Du får genom kursen lära dig att forma stenen med såväl traditionella handverktyg som luft- och elverktyg.
Principerna är detsamma för alla slags hårdare natursten, marmor, kalksten och granit. Genom att lära detta blir det enklare för dig att skapa vad du vill, till exempel skulptur eller konsthantverk.
Eftersom KKV-B ligger mitt i granitriket på Västkusten ska vi lägga fokus på den vackra Bohusgraniten men vi har också tillgång till marmor och kalksten, så du kan prova och lära dig skillnaden.
Skydds och säkerhetsfrågor gås igenom liksom verktygsvård.
Inga förkunskaper krävs och deltagare med viss erfarenhet är också välkomna.
På grund av Covid-19 så är det begränsat antal platser. Vi vidtar alla åtgärder vi kan för att undvika risker. Kursen sker utomhus och varje deltagare får var sitt bås att arbeta i med gott om plats och avstånd till övriga deltagare.
Material: Bohusgranit (ingår i kursavgiften)
Verktyg: Handverktyg, lufthammare och mejslar samt vinkelslip för sågning, slip och polering tillhandahålls av KKV-B, ingår i kursavgiften.
Skyddsutrustning: Skyddsglasögon och andningsmask inkl. filter tillhandahålls av KKV.
Kursdeltagare ombesörjer själv skyddskläder, gärna grova skor företrädesvis skyddsskor, handskar, regnkläder.
Kursstart: 12 juli kl. 10:00
 
*OBS! Begränsat antal platser med boende. Boendet är av vandrarhemsstandard med enkelrum och tillgång till gemensamt kök, toalett och dusch. Större rum finns i mån av plats mot kostnadstillägg.
 
Anmälan till kurs sker via telefon 0523 – 518 95 eller via mail info@kkv-b.se. Antal platser med övernattning är begränsat. Ange namn och kontaktuppgifter. Sista anmälningsdag är 24 juni. Faktura för anmälningsavgiften på 500:- skickas efter anmälan och betalas in omgående. Resterande kursavgift skall vara betald innan kursen startar.