LITEN BLIR STOR – förstora upp i skala // 20-24 september 2022

posted in: Kurser | 0

Plats: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän
Tid: 20 – 24 september
Pris: 4 200 kr (4 700 kr inkl. boende 5 nätter*)
Kursledare: Hans Leutcher (hans@leutscher.se)
Kursinnehåll:
Det är inte ovanlig att en konstnär gör först en modell av en skulptur i mindre skala. Syftet med modellen kan vara att testa och jämföra fler varianter i ateljén, eller så används modellen för en presentation till exempel för en uppdragsgivare vid offentliga gestaltningar.
Det finns olika metoder och verktyg för en förstoring till önskad skala, i denna kurs använder vi bara några enkla passare av olika storlek. Metoden är väldigt intuitiv och praktiskt. Och vi slipper dessutom att räkna.
Kursen passar alla som arbetar med skulptur så väl de som ”tar bort” material tex. sten och trä som de som ”bygger upp” tex. lera.
För en sten skulptör betyder ju ”rätt skala” oftast måttet av stenen man har till förfogande. Och denna kurs har just detta i fokus, vi kommer att skära i stora block frigolit. Men på kursen ska vi även förstora en modell genom att ‘bygga upp’ med läkter och gips. Metoden är i för sig enkel att lära och man behöver bara enkla precisionsverktyg. Och ett mycket noggrant arbete.
Kursstart: 19 september kl. 10:00
 
*OBS! Begränsat antal platser med boende. Boendet är av vandrarhemsstandard med enkelrum och tillgång till gemensamt kök, toalett och dusch. Större rum finns i mån av plats mot kostnadstillägg.
 
Anmälan till kurs sker via telefon 0523 – 518 95 eller via mail info@kkv-b.se. Antal platser med övernattning är begränsat. Ange namn och kontaktuppgifter. Sista anmälningsdag är 1 september. Faktura för anmälningsavgiften på 500:- skickas efter anmälan och betalas in omgående. Resterande kursavgift skall vara betald innan kursen startar.