Konstnärssamtal // Konrad Lidén 24 juli 2022

posted in: Nyheter | 0

Välkommen på konstnärssamtal med Konrad Lidén 24 juli kl. 18!

Konrad Lidén mottog vårt AiR-stipendium för nyexade och på söndag är det sista chansen att se hans utställning i Lilla Galleriet och samtidigt få ta del av hans tankar kring arbetet. 

”Jag arbetar med mjuk skulptur och installation. Mitt arbete är figurativt och utgår från kulturellt allmängods. Verken framställer kända bildgenrer och motivkretsar i en lek med mina och betraktarens förväntningar. Skulpturerna fånar sig genom att härma sina förlagor, men utan lojalitet eller vördnad.
 
Jag är starkt inspirerad av serietidningarnas plastiska världar, fulla av studsiga konsistenser och ofarliga spänningsmoment. Det finns ett inbyggt och efterlängtat misslyckande i att att skulptera hårt som mjukt, att framställa starkt som eftergivligt. De mjuka skulpturerna och installationerna drivs av en önskan att forma sinnliga stämningar och erfarenheter mer än en önskan att illustrera strukturerade tankar och teoretiska resonemang.
 
Jag är uppvuxen i Örebro (f. 1989), och bor numera i Stockholm. Jag kommer närmast från en kadidatutbildning i textil på Konstfack och har sedan tidigare en kandidat i Estetik från Södertörns högskola samt ett decenniums erfarenhet av arbete som konsthalls- och museivärd.”