FATTIGMANSLITOGRAFI PÅ LERA // 29 oktober 2022

posted in: Kurser | 0

– Denna kurs är nu fullbokad men du får gärna höra av dig ändå så sätter vi upp dig på listan och kontaktar dig om någon plats blir ledig eller om en ny kurs planeras. –

Plats: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän
Tid: 29 oktober
Pris: 1 800 kr (boende för 120 kr – 260 kr/natt kan läggas till)
Kursledare: Mario Rojas (mariorojas_@hotmail.com)
Kursinnehåll:
Fattigmanslitografi innebär att överföra en svartvit bild till läderhård lera med hjälp av gummi arabicum, svart färgkropp och linolja.
Detta ska du ha till kursen:
Du skall skriva ut den bild du vill överföra med laserskrivare. Bilden behöver ha starka kontraster för att färgåtergivningen på leran skall bli bra. Exempelvis fungerar det bra med porträtt, djur och landskap.
Bilderna ska vara ca 12x15cm (ta med dig minst 4 ex av varje)
Material som ingår är ca 3 kilo lera per deltagare, gummiarabicum, linolja, färgkropp, gummihandskar, svampar.
Mario skröjbränner efter kursen, glaserar med transparent glasyr och glasyrbränner. Deltagarna kan hämta sina alster efter 14 dagar när glasyrbränningen är klar. (de kan även ta med allt arbete och bränna själva om de har möjlighet så att de inte behöver komma och hämta sina alster.)

Upplägg:
– Information om tekniken fattigmanslitografi
– Blandning av de olika komponenterna såsom arabicum, färgkroppar mm. för att uppnå rätt konsistens.
– Kavling av leran ev. drejning för de som önskar.
– Fika
– Överföring av bilderna till leran.

Alstren ska torka under 3 dagar och sedan brännas två gånger (ledaren glaserar alla alster). Ev. ta med samma dag om så önskas.

Obs: Som vid de flesta tekniker kan det förekomma små fel under processen, såsom sprickor och bubblor. Man ska vara medveten om att risken finns. Det viktiga är att man tar med sig en lärorik upplevelse.

Anmälan till kurs sker via telefon 0523 – 518 95 eller via mail info@kkv-b.se. Ange namn och kontaktuppgifter. Sista anmälningsdag är 8 oktober. Antal platser med övernattning är begränsat. Faktura för anmälningsavgiften på 500:- skickas efter anmälan och betalas in omgående. Resterande kursavgift skall vara betald innan kursen startar.