REPROFOTOGRAFERING AV KONST // 25 – 26 mars 2023

posted in: Kurser | 0

ENDAST FÖR MEDLEMMAR HOS KKV-B!

Plats: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän
Tid: 25 – 26 mars 2023
Pris: 1 350 kr (boende för 120 kr – 260 kr/natt kan läggas till)

Kursledare: Frej Hedenberg
Kursinnehåll: På kursen lär du dig grunderna till digitalt reprofotografi, specifikt för konstobjekt av både platta verk t ex. målningar, tryck, textil samt mindre tredimensionella verk skulptur, keramik. Du får under kursen lära dig grundläggande kamerateknik, belysning med fotolampor, samt naturligt ljus för reproduktion av konstverk. Vi går igenom tekniker och strategier för att tackla reflektioner, skuggor, naturlig återgivning och färgställning. Principerna är samma för ljus vare sig om det är naturligt eller artificiellt fastän tillvägagångssätt kan vara väldigt olika. 

Under kursen använder vi programvaran CaptureOne alternativt Adobe Lightroom för att ta bilder direkt till en dator (mac) från en digital kamera, dock är detta är en kurs i Ljussättning inte i programvara så kursen kommer att lägga majoriteten av tiden på ljussättning och kameratekniker för att få fina och korrekta bilder.

Inga förkunskaper krävs och deltagare med viss erfarenhet är också välkomna.

Kursen sker inomhus och vi använder referensobjekt för att illustrera problem som kan uppstå med olika material.

Kursstart: Lördag – Söndag 25 Mars kl. 10:30

Avslutning: Söndag 26 kl. 15.00

Anmälan till kurs sker via telefon 0523 – 518 95 eller via mail info@kkv-b.se. Ange namn och kontaktuppgifter. Sista anmälningsdag är 1 mars. Antal platser med övernattning är begränsat. Faktura för anmälningsavgiften på 500:- skickas efter anmälan och betalas in omgående. Resterande kursavgift skall vara betald innan kursen startar.