// ATELJÉSAMTAL MELLAN KONSTNÄRER med Sonia Hedstrand

| 0
Evenemangsdatum: 25 november, 2023Kategorier:

 

Var: Projektateljén, KKV-B
När: 25 november 2023 kl. 10:30-17
Kursavgift: 200 kr

Samtalet om konst har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1500-talet och den första konstakademin i renässansens Florens. Där diskuterade Michelangelo och de andra lärarna likheter och skillnader mellan måleri och skulptur inför studenterna. Efter franska revolutionen blev konstnären en viktig deltagare i de politiska diskussionerna i 1800-talets salonger. Under 1900-talet växte det individuella ateljébesöket och grupp-genomgången fram som grundläggande beståndsdelar i undervisningen på konstskolor.

Men även yrkesverksamma konstnärer är i behov av att få återkoppling från kollegor på sitt arbete. För att finna lösningar på problem och för att formulera sig kring sin arbetsprocess.

Den här workshopen är utvecklad för att konstnärer ska få verktyg att analysera sitt eget arbete och bygga professionella samarbeten med varandra.

Förutom en kort historisk genomgång av ateljésamtalets historiska bakgrund går vi igenom olika metoder, modeller och strukturer för konstruktiva samtal och icke-affektiv återkoppling, aktivt lyssnande med mera. Sedan gör vi tillsammans en planering för en struktur som fungerar bra för den grupp konstnärer som deltar. Tanken är sedan att deltagarna ska hålla sina ateljésamtal hos varandra i framtiden, i mindre grupper om 3-5 personer.

Kursledare är Sonia Hedstrand, konstnär, konstkritiker på Dagens Nyheter mfl tidningar, och lärare med stor erfarenhet av handledning och ateljésamtal.
www.soniahedstrand.se
insta: soniahedstrand

Anmälan till kurs sker via telefon 0523 – 518 95 eller via mail info@kkv-b.se. Ange namn och kontaktuppgifter. Sista anmälningsdag är 17 november. Faktura för anmälningsavgiften på 200:- skickas efter anmälan.