// BEFRIA STYGNEN! – en kurs i fritt broderi

| 0
Evenemangsdatum: 14 maj, 2024 - 18 maj, 2024Kategorier:

Plats: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän
Tid: 14 – 18 maj 2024
Pris: 4 350 kr (boende kan läggas till för 100 – 260 kr per natt)
Kursledare: Elsa Agélii (elsaagelii@gmail.com)
Kursinnehåll:
”Jag har fått lust att göra ännu en kurs i FRITT BRODERI! Den kommer plötsligt eller så kommer det inte alls– LUSTEN! Bäst att passa på!”
Vi börjar första dagen i textiltrycket med att göra SLUMPTRYCKTA TYGSTYCKEN att utgå ifrån med våra broderier. Det håller vi på med hela dagen! Bäst är att inte ha några förutfattade meningar och önskemål, utan ge sig in i detta FÖRBEHÅLLSLÖST. Vi tar alltså hjälp av den underbara slumpen i denna avsikt! (Det är så jag själv har ”lurat” mig fram genom livet)
Följande dagar blir det olika övningar, då vi använder de tryckta tygernas olika krumelurer. Träna i förväg att fånga förbiflygande tankar och förnimmelser! Kanske har du någon liten text av något slag…en dikt!
Någon kväll kan jag visa mina bilder! Kanske den sista kvällen!
Kvällarna är verkstan öppen så den som vill fortsätta in på natten kan göra det!
Tag med gamla (slitna) Linnedukar om du har, det blir så vackert att trycka på, annars går det med vanligt lakanstyg också, bäst om det är använt så att appreturen är urtvättad!
Om någon vill stanna ytterligare någon dag och arbeta självständigt går det också bra!
Man kan boka boende i vårt nybyggda övernattningshus.
Välkomnen till några härliga broderidagar i den Bohuslänska VÅREN!
Material: Färg samt allt material och redskap som behövs till trycket ingår.
Medtag själv: Till broderi tar du med alla möjliga garner, vi lånar av varandra, tapisserinålar med udd, olika grova, syring, spännramar om du har. Jag har en del att låna ut. Till trycket tar du med spetsar, wellpapp, allt du kan tänka dig som ger avtryck på tyget. Vita linnedukar som finns på loppis om du inte har hemma, det är ett fint material och passar till tryck och är härligt att brodera på.
Det finns kök på KKV, så det går att laga mat där.
Kursstart: tisdag14 maj kl.10

Sista anmälningsdag är 26 april. Antal platser med övernattning är begränsat. Faktura för anmälningsavgiften på 500 kr skickas efter anmälan och betalas in omgående. Resterande kursavgift skall vara betald innan kursen startar.

Anmäl dig: 

Vi tar också emot anmälan via telefon 0523 – 518 95 eller via mail info@kkv-b.se