// CYANOTYPE – Fotokonst utan kamera

| 0
Evenemangsdatum: 8 juli, 2023 - 9 juli, 2023Kategorier:

Plats: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän
Tid: 8 – 9 juli 2023
Pris: 1 950 kr (2 190 kr inkl. boende 2 nätter)
Kursledare: Jannike Holmberg (jannike.holmberg@gmail.com)
Kursinnehåll: Välkommen till en kreativ kurs där du med hjälp av pressade växter, overheadbilder, skapar bilder på akvarellpapper eller tyg. Processen heter Cyanotype vilket innebär att du producerar en blå bild med hjälp av en blandad kemi som stryks på papper och därefter exponeras i dagsljus. Resultatet blir en så kallad ”blue print” där växter, blommor och blad, som skyddat akvarellpapperet för ljus, framträder som vita bilder mot det blå. Inga förkunskaper krävs.

Under dag 1 går vi igenom hur man blandar kemi och framställer bilder genom Cyanotype och därefter skapar du egna konstbilder. Dag 2 får du prova på att bleka och tona dina verk med te/kaffe eller garvsyra, vilket gör bilden sepiatonad.

I kursen ingår: Kemi, 5 ark akvarellpapper Fabiano format 23×30 cm samt 5 ark 12×18 cm. Tillgång till blekmedel, örter/te/kaffe/garvsyra. Lån av glasskivor, gummisnoddar och annat som behövs för att producera blå bilder.
Övrigt: Har du eget akvarellpapper som du vill testa, så ta med det, viktigt att det är 100% bomull, då vi kommer att skölja papperet i vatten så det inte smulas sönder. Kemikalierna som vi använder är ofarliga. Du kan bli blå om händer och det kan komma blå färg på dina kläder så använd kläder som du inte är rädd om.
Medtag: Pressade växter. Önskar du en bild, skriv ut den på en overhead och ta med, tänk på att invertera bilden för att den ska bli positiv vid exponering. Förkläde. Oömma kläder.
Kursstart: 8 juli kl. 10:00.

Välkommen att kontakta mig om du har några frågor gällande ovan information. Mail: jannike.holmberg@gmail.com Mobil 070-553 22 03

Anmälan till kurs sker via telefon 0523 – 518 95 eller via mail info@kkv-b.se. Ange namn och kontaktuppgifter. Sista anmälningsdag är 19 juni. Antal platser med övernattning är begränsat. Faktura för anmälningsavgiften på 500:- skickas efter anmälan och betalas in omgående. Resterande kursavgift skall vara betald innan kursen startar.