// GLASYRKURS – stengods

| 0
Evenemangsdatum: 11 september, 2023 - 13 september, 2023Kategorier:

 

Plats: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän
Tid: 11-13 september, 2023
Pris: 2 899 kr (boende för 120 kr – 260 kr/natt kan läggas till)

Kursledare: Anders Fredholm
Kursinnehåll: Kursen handlar framför allt om stengodsglasyrer. Vi använder min bok ”Glasyr” som kurslitteratur. Där går vi igenom ”Vad är glasyr?” Om materialen som bildar glasyren och vad som behövs för att styra utseendet som färg, yta och struktur. Vi behandlar också ämnen som ”Aska och lera som glasyr” samt ”Att sätta färg” mm.

Vid kursen tar jag med mig min stora samling av glasyrprover med 700 teststavar. Till den finns en receptsamling som deltagarna får varsitt exemplar av.

På min hemsida kan man se innehållsförteckningen till boken, och vi skall under kursen försöka hinna med så mycket som möjligt av detta. Ta med boken ifall du har den annars går den att köpa vid kursstart. Adressen till hemsidan hittar du här: www.fredholm.nu/glasyrbok 

Anmälan till kurs sker via telefon 0523 – 518 95 eller via mail info@kkv-b.se. Ange namn och kontaktuppgifter. Sista anmälningsdag är 21 augusti. Antal platser med övernattning är begränsat. Faktura för anmälningsavgiften på 500:- skickas efter anmälan och betalas in omgående. Resterande kursavgift skall vara betald innan kursen startar.