// TRÄSVARVNING ENLIGT SKÄRMETODEN

| 0
Evenemangsdatum: 4 oktober, 2023 - 5 oktober, 2023Kategorier:

Plats: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän
Tid: 4-5 oktober 2023
Pris: 5 400 kr (boende för 120 kr – 260 kr/natt kan läggas till)

Kursledare: Paul Kovacs
Kursinnehåll:
I denna kurs fokuserar vi på och lär oss om svarvning enligt skärmetoden. Vi svarvar i både färskt och torrt trä. Vi utgår från grunderna med möjlighet till individuell anpassning.
Träsvarvning är ett hantverk som fascinerat och inspirerat människor i flera tusen år. Vad är det då som är så speciellt, nästan magiskt, med att forma en roterande träbit? Upptäck själv!
 
Kursledare är Paul Kovacs, professionell svarvare och finsnickare sedan 1991. Han har haft kurser i svarvning i 27 år och sedan 1998 håller han i svarvkurserna på Malmstensskolan (Carl Malmsten Furniture Studies) i Stockholm som är en del av Linköpings universitet samt även på Beckmans Designhögskola.

 

Tips! sök stipendium från Estrid Ericsons Stiftelse: Fortbildning för konsthantverkare
http://www.estrid-ericsons-stiftelse.nu Ansökan senast 1 februari eller 1 maj.
 
Anmälan till kurs sker via telefon 0523 – 518 95 eller via mail info@kkv-b.se. Ange namn och kontaktuppgifter. Sista anmälningsdag är 1 september. Antal platser med övernattning är begränsat. Faktura för anmälningsavgiften på 500:- skickas efter anmälan och betalas in omgående. Resterande kursavgift skall vara betald innan kursen startar.