// TRYCK PÅ ALLA PRESSARNA – Grafikkurs, nybörjar- och fortsättning

| 0
Evenemangsdatum: 14 september, 2023 - 17 september, 2023Kategorier:

Plats: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän

Tid: 14-17 september 2023

Pris: 5 290 kr (boende för 120 kr – 260 kr/natt kan läggas till)

Kursledare: Ann-Charlotte Enocksson (ann-charlotte@enocksson.se) och Marie Palmgren (kontakt.mariepalmgren@gmail.com)

Kursinnehåll:

Vi arbetar med alla tryckpressarna och disponerar bägge grafikverkstäderna.

Kursen vänder sig till dig som behärskar de vanligaste grafiska teknikerna och det grafiska hantverket och vill kunna arbeta med grafik i den stora grafikpressen.

Det finns också möjlighet för dig som inte har erfarenhet av grafik att lära dig grunderna men då med de små pressarna. Marie Palmgren lär ut grunderna och du kommer kunna arbeta självständigt i verkstaden och får körkort i Lilla Grafiken. Kontakta kansliet om du är intresserad och är nybörjare så kursledarna kan planera kursen på bästa sätt.

Du som gick kursen hösten 2022 kan ta med dina erfarenheter och fortsätta att utforska tryckteknikerna djupare i bägge verkstäderna.

I Stora Grafiken fokuserar vi på tryckningsprocessen. Det är en fördel om deltagarna har förberett det som ska tryckas innan kursen. Vi kommer att arbeta med furufaner, storlek 60 x 60 cm. Vi arbetar enbart med traditionell grafikfärg från Charbonnel (oljefärg).

Ann-Charlotte leder arbetet i Stora Grafiken och deltagarna turas om att trycka i stora pressen. Du lär dig hur du använder den stora grafikpressen och hur du disponerar ditt arbete i verkstaden och kommer att kunna arbeta där självständigt i framtiden – du får körkort till Stora Grafiken.

Under tiden kan du också arbeta i den Lilla Grafiken med handledning av Marie Palmgren för att sedan applicera dessa erfarenheter i den stora pressen. I Lilla Grafiken har vi ett bredare fokus och arbetar i mindre format. Vi arbetar undersökande med olika underlag såsom torrnålsplast, karborundum (på torrnålsplast) och collografi (kartongtryck) i olika kombinationer.

Vi arbetar med flerfärgs-tryck på olika sätt. Här arbetar vi också med grafikfärgen från Charbonnel. Genomgångar sker kontinuerligt vid behov eller när ett nytt moment inleds.

Material: Tryckfärg och ett visst antal tryckpapper ingår i kursavgiften sedan finns det möjlighet att köpa till extra tryckpapper. Faner kommer att finnas att köpa på KKV-b innan kursen. Om du har förberett det du vill trycka på stora pressen innan kursstart så är det bra. Information om hur du kan förbereda dig skickas ut efter anmälan. Kontakta gärna kursledare om du har frågor.

Kursstart: 14 september kl. 10:00. Avslutning: 17 september kl. 17:00, med gemensam städning mellan 15-17:00

Anmälan till kurs sker via telefon 0523 – 518 95 eller via mail info@kkv-b.se. Antal platser med övernattning är begränsat. Ange namn och kontaktuppgifter. Sista anmälningsdag är 17 augusti. Faktura för anmälningsavgiften på 500:- skickas efter anmälan och betalas in omgående. Resterande kursavgift skall vara betald innan kursen startar.