//TRYCK PÅ ALLA PRESSARNA!

| 0
Evenemangsdatum: 12 september, 2024 - 15 september, 2024Kategorier:

Plats: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän
Tid: 12 – 15 september 2024
Pris: 6 900 kr (Boende för 100 – 260 kr/natt kan läggas till)
Kursledare: Ann-Charlotte Enocksson (ann-charlotte@enocksson.se) och Marie Palmgren (kontakt.mariepalmgren@gmail.com)
Kursinnehåll:
Vi arbetar med alla tryckpressarna och disponerar bägge grafikverkstäderna.
Kursen vänder sig till dig som behärskar de vanligaste grafiska teknikerna och det grafiska hantverket och vill kunna arbeta med grafik i den stora grafikpressen.
Du lär dig hur du använder den stora grafikpressen och hur du disponerar ditt arbete i verkstaden och kommer att kunna arbeta där självständigt framtiden, du får körkort till Stora Grafiken.
I Stora Grafiken fokuserar vi på tryckningsprocessen. Deltagare ska ha förberett det som ska tryckas i förväg. Vi kommer att arbeta med björkfaner eller kartong 4 mm, storlek max 80 x 80 cm.Vi arbetar enbart med traditionell grafikfärg från Charbonell.
Ann-Charlotte leder arbetet i Stora Grafiken och deltagarna turas om att trycka i stora pressen. Under tiden kan du också arbeta i den Lilla Grafiken med handledning av Marie Palmgren för sedan att applicera dessa erfarenheter i den stora pressen.
Vi arbetar undersökande med olika underlag och kombinationer för att inspireras och gå vidare i större format. I Lilla Grafiken har vi ett bredare fokus och arbetar i mindre format. Här arbetar vi med både traditionell grafikfärg från Charbonell och vattenlöslig grafikfärg.
Sista dagen 19 september arbetar deltagarna självständigt i verkstäderna under handledning av Ann-Charlotte.
Det finns också möjlighet för dig som inte har erfarenhet att lära dig grunderna men då bara med de små pressarna. Marie Palmgren lär ut grunderna och du kommer kunna arbeta självständigt i verkstaden och får körkort i Lilla Grafiken. Kontakta kansliet om du är intresserad av detta.
Material: Tryckfärg och ett visst antal tryckpapper ingår i kursavgiften sedan finns det möjlighet att köpa till extra tryckpapper. Du ska ha förberett original innan kursstart, information om detta skickas efter anmälan. Kontakta kursledare om du har frågor.

Kursstart: 12 september kl. 10:00. Avslut 15 september kl. 17.

*OBS! Begränsat antal platser med boende. Boendet är av vandrarhemsstandard med enkelrum och tillgång till gemensamt kök, toalett och dusch.

Sista anmälningsdag är 23 augusti. Antal platser med övernattning är begränsat. Faktura för anmälningsavgiften på 500 kr skickas efter anmälan och betalas in omgående. Resterande kursavgift skall vara betald innan kursen startar.

Anmäl dig: 

Vi tar också emot anmälan via telefon 0523 – 518 95 eller via mail info@kkv-b.se