Konsthantverkarna Pop_in 7/19 15 – 16 april 2016

Annett Florén och Kersti Biuw håller i trådarna för en konsthantverksutställning i Lilla Galleriet 15-16 april.

”POP_IN-turnén går från klarhet till klarhet. Redan har vi mött flera hundra intresserade människor som i många fall inte normalt går på utställningar med konsthantverk. Senast var vi i Mariaplans Bokhandel i Göteborg och nu intar vi Lilla Galleriet på KKV i Hamburgsund. 

Annett Florén och Kersti Biuw är de som tar emot i Lilla Galleriet. Dessa två erfarna keramiker visar besökaren sina egna arbeten parallellt med 17 andra medlemmars verk. Det blir ett tillfälle att diskutera val av metod, material, teknik och form. Många material och konstnärliga uttryck ryms och presenteras sida vid sida.

19 av våra 93 medlemmar deltar i POP_IN-turnén och därmed kan vi bjuda på en bred bild av konsthantverket, precis som vi eftersträvar i våra egna lokaler på Södermalmstorg i Stockholm. Textil samsas med järn, som samsas med glas, som samsas med keramik och så vidare. Med POP_IN ska det vara enkelt att möta konsthantverk. Utställningen gör korta nedslag på varje plats och mötet som uppstår mellan människan och föremålet är det viktiga för oss. Först ut att ta emot utställningen var Johanna Törnqvist i Gnesta, därefter hälsade vi på hos Esmé Alexander på söder i Stockholm sedan följde Konstgalleriet i Hälleforsnäs med Gunnel Sahlin, Galleri Sekonst i Falun hos Anne Carlquist och Anna Fjällbäck, Konsthallen Trollhättan med Inge Dahlgren och senast Mariaplans Bokhandel i Göteborg med Lena Olson som representerade.

Den konsthantverkare som står ”värd” har själv fått bestämma om evenemanget ska ta plats på ett galleri, i ateljén eller på annan plats. Vi har heller inte lagt någon värdering i om det är öppet för allmänheten eller om man t.ex. bjuder in sin egen bokcirkel.

Det viktiga är att vi vill nå fler som kan omfamnas av det lokalproducerade, väl genomtänkta och omsorgsfullt utförda föremålet. Hur föremålen är gjorda, alla de beslut som fattats på vägen och slutresultatets återspegling av detta. Varje föremål står för sig självt och är utvalda för att berätta sin historia om besluten bakom. Vissa gånger väldigt tydligt som mönstret av händerna mot leran när Charlotte Karlsson drejar, andra gånger mer subtilt som Johanna Törnqvists attityd till material och värden.

Kontakt: Annett Florén, 0707 474917,info@annettfloren.com

15-16 april kl 12-18 i Lilla Galleriet, KKV-Bohuslän, Skärholmen i Hamburgsund

Café Olivia har öppet kl 13 – 18

KONSTHANTVERKARNA FINE CRAFT- konsthantverk av högsta klass sedan 1951. Unika objekt, smycken, vackra bruksföremål och konceptuellt konsthantverk. ”

POP_IN Affisch