Årets stenstipendiat!

posted in: Nyheter | 0

Årets stenstipendiat: Odysseas Pappas

Bohusläns stenstipendium går 2018 till en skulptör från Grekland. Han heter Odysseas Pappas och har arbetat i sin studio i Aten i över 20 år. Han är utbildad i monumental skulptur på Academy of Fine Arts i Tirana och medlem i Chamber of Fine Arts of Greece. Han är en prisbelönt skulptör, är representerad i privata samlingar och har många års erfarenheter av utställningar och offentliga uppdrag internationellt. Odysseas är en klassisk skolad skulptör som mestadels arbetar i traditionella skulpturmaterial som sten, trä och metall. Hans formspråk är både abstrakt och figurativt, ofta med inspiration från de gamla grekiska myterna. https://www.odysseasart.com. Han ser mycket fram emot att arbeta med den bohusländska graniten och kommer till KKV i två perioder 31 juli – 12 aug och 29 aug – 21 sep.

Stipendieutdelningen sker 15 sep kl.16.00 på Stengården om vädret tillåter, annars i Stensalen på KKV-B.

Den 19e september kl.18.30 berättar Odysseas om sin konst på Gerlesborgsskolan.

 

 

Stipendiet sponsras av:

Västra Götalandsregionen
Tanums kommun
Sotenäs kommun
Strömstad kommun
Stenungsunds kommun
Stonezone
Benders Sverige AB
Hallinden granit AB
Stenverktyg i Bohuslän AB
Gerlesborgsskolan
Gerlesborgs Kök och Café
KKV-Bohuslän