UDDENSKULPTUR 2019 ’ På väg ’

posted in: Utställningar | 0

I årets skulpturutställning på Udden i Hunnebostrand står Konstnärernas Kollektivverkstad i Bohuslän som huvudman. KKV Bohuslän är beläget på en gammal stenindustianläggning och omgiven av fortfarande aktiva stenbrott. Vi för nu hantverket och arvet vidare genom vår stenverkstad där många både mindre och större verk tillverkas samt många konstnärliga gestaltningsuppdrag som sedan hamnar över hela landet och utomlands. Här finns ett unikt kunnande som lever och delas vidare mellan våra medlemmar. Här arbetar konstnärer från hela världen under perioder året om. Därför känns det självklart att vi nu tar över rodret för Uddenskulptur och för utställningen vidare med hjälp av den kunskap och erfarenhet som finns djupt rotad hos oss.

Årets utställning riktar fokus mot hantverket och dess betydelse för det konstnärliga uttrycket.
Sten kommer även i år att ha huvudrollen vad gäller material. Bland annat kommer Per Ageliis stora svampar kommer växa fram genom marken och Gunnar Torvunds skulptur kommer blomma hela sommaren. Sedan kommer Michaela Petersons verk bryta av med sina ord i metall för att skapa en spännande utställning med många uttryck.

Utställningen pågår mellan 29 juni – 30 september med fri entré på Norra Kajen i Hunnebostrand, varmt välkommen!

Vernissage 29 juni kl.13:00

Medverkande konstnärer:

Michaela Peterson

Per Agelii

Gunnar Torvund

Jan Bergh

Liz Carina Carlsson

Henjasaj N. Koda

Odysseas Pappas

 

För mer info: www.uddenskulptur.se