OPEN CALL Uddenskulptur 2020

posted in: Nyheter | 0


10 år har snart gått sedan första utställningen på Udden i Hunnebostrand. Detta ska vi givetvis fira!

Det har visat sig att Udden är en optimal plats för utställning av skulptur. Havet som breder ut sig mot horisonten i väster är en perfekt fond och bergväggen i öster ger en unik upplevelse. Med en vertikal vägg i granit samt hyllor och avsatser som stenbrytningen lämnat efter sig skapar ett spännande rum. Genom åren har många stora skulptörer ställt ut på platsen. Utställningen ses varje år av tiotusentals besökare.

2020 kommer vi att försöka utmana platsen på fler sätt än tidigare. Vi kommer visa performance, anordna föreläsningar och artist talks m.m. för att förmera upplevelsen av den fantastiska utställningen. Till jubileet kommer vi även ta fram en bok som speglar både de tidigare utställningarna och framtidens.

Till tioårsjubileet kommer vi fokusera på norra Europa med särskild tonvikt på den nordiska kopplingen som gått som en röd tråd genom åren. Vi är intresserade av såväl färdiga verk som platsspecifika verk. Som en del i att låta konsten närma sig befolkningen och vice versa uppskattas interaktiva verk extra mycket.
Så kommer du från något land i norra Europa är du härmed välkommen att ansöka om att ställa ut på Uddenskulptur 2020 som har sin vernissage i slutet på juni.

Vi står för transport, montering, marknadsföring samt utställningsersättning. Har du en bra och väl genomtänkt idé kan det även finnas möjlighet för att få ett bidrag för att arbeta fram ditt verk.

I din ansökan önskar vi se:

  • Kontaktuppgifter (namn, e-post, telefonnr, adress)
  • Bilder av ditt förslag.
  • Beskrivning av verket inkl. höjd, bredd, vikt och monteringsanvisningar.
  • En kort presentation av dig och ditt konstnärsskap.

Skicka din ansökan till kristin@kkv-b.se senast 15 december 2020. Din ansökan behandlas därefter av ett konstnärligt råd som gör urvalet bland inkomna förslag för att sätta ihop en spännande utställning med hänsyn till platstillgång och budget.

För att se kataloger, information etc. kring tidigare utställningar se www.uddenskulptur.se. Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän är huvudman för projektet. Har du frågor kontakta projektledare Kristin Jonsson på kristin@kkv-b.se eller +46 (0)79 332 93 53.

Vi ser fram emot att se dina idéer!