INSTÄLLD! DJUPTRYCK MED VATTENLÖSLIG FÄRG // 21 – 24 maj 2020

posted in: Kurser | 0

Den här kursen är nu fullbokad men är du intresserad av att gå den så maila gärna ändå. Då kan vi sätta dig på väntelista och/eller spara dina kontaktuppgifter så kan vi kontakta dig om/när nästa kurs blir.

Plats: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän
Tid: 21 – 24 maj
Pris: 3 400 kr (3 800 kr inkl. boende 4 nätter)
Kursledare: Marie Palmgren (kontakt.mariepalmgren@gmail.com)
Kursinnehåll:
Vi fokuserar på torrnålsplast och collografi (kartongtryck).
Vi går igenom tekniken torrnålsplast – man ristar i plasten och utnyttjar svärtan och linjen, vilket är torrnålens karaktär. Vi kombinerar torrnålen med kartongtrycket och arbetar med ytor och flera färger. Vi undersöker hur man kan använda sig av kartongens hela bredd med både ristade och skurna linjer, släta ytor och lägger till olika strukturer och tänker gärna form. Vi tittar på olika sätt att trycka för att få ut det mesta av bilden / kartongen, både genom traditionell infärgning för hand men också valsning. Vi undersöker hur man planerar upplaga alternativt arbetar med monotypi. Vi tittar på olika monteringar av grafiska blad och hur man signerar sina blad.
I kursavgiften ingår tryckmaterial såsom färg, torrnålsplast, silkboardkartong, grafikpapper etc.
Kursstart: 21 maj kl. 13:00

 

Anmälan till kurs sker via telefon 0523 – 518 95 eller via mail info@kkv-b.se. Ange namn och kontaktuppgifter. Sista anmälningsdag är 4 maj. Faktura för anmälningsavgiften på 500:- skickas efter anmälan och betalas in omgående. Resterande kursavgift skall vara betald innan kursen startar.
Betala via bankgiro 5182-2385.