Årets stipendium för nyexade tilldelas Maria Jacobson!

posted in: Nyheter | 0
Vi är stolta att kunna presentera att mottagaren av årets stipendium riktat till nyexaminerade konstnärer är Maria Jacobson från Malmö som nyligen tog sin master på Malmö Konsthögskola. I stipendiet ingår bland annat en arbetsperiod i någon av våra verkstäder, utställning och ett års medlemskap.
Jacobson ställer ut i Lilla Galleriet 21 juli – 15 augusti.
 
”Jag heter Maria Jacobson och i min konst undersöker jag gränslandet mellan abstrakta former och
symboler. Jag är intresserad av meningsskapande genom objekt och jag repeterar ofta samma former i olika arbeten och medium för att undersöka en visuell logik. Formerna representerar inte en specifik idé eller symbolik utan mitt intresse ligger i betraktarens strävan att förstå och hitta mening i objekt och form.
På KKV i Bohuslän kommer jag under en tvåveckors period att arbeta med träskulptur i installation.”