FÄRGA MED NATURLIGA FÄRGÄMNEN // 23-27 maj 2022

posted in: Kurser | 0

Plats: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän
Tid: 23 – 27 maj 2022
Pris: 4 850 kr (5 350 kr inkl. boende 5 nätter*)
Kursledare: Mia Olsson (miaolsson@hellberg.w.se)
Kursinnehåll:
I kursen får du lära dig olika metoder för färgning med naturliga färgämnen. Du får en överblick över olika färgämnen, hur de används, deras karaktäristik och hållbarhet. Vi använder färgämnen från både vilda lokala växter och importerade, som krapp, cochenill och indigo.
Vi diskuterar och praktiserar, hur du på olika sätt får fram önskade färger och nyanser. I princip kan alla färger åstadkommas med naturliga färgämnen.
Vi färgar framförallt ullgarner och ylle, men provar även andra naturmaterial.
Vi gör gemensamma prover som sammanställs till en provsamling, som blir en utgångspunkt för framtida färgningar. Det finns även utrymme för eget färgningsarbete.
I föreläsningar får du en inblick i textilfärgningens historia samt vad som händer inom området idag.
Material till provsamlingen ingår i kursavgiften. Inga förkunskaper krävs.
Ta med:
– Några tygbitar och/eller garner, företrädelsevis i ull, till egen färgning
– Oömma kläder
– Gummihandskar
– Sax
– Sekatör, om du har
– Flora, om du har
– Anteckningsmaterial
 
Kursstart: 23 maj kl. 10:00
 
*OBS! Begränsat antal platser med boende. Boendet är av vandrarhemsstandard med enkelrum och tillgång till gemensamt kök, toalett och dusch. Större rum kan bokas i mån av plats mot kostnadstillägg.
 
Anmälan till kurs sker via telefon 0523 – 518 95 eller via mail info@kkv-b.se. Antal platser med övernattning är begränsat. Ange namn och kontaktuppgifter. Sista anmälningsdag är 6 maj. Faktura för anmälningsavgiften på 500:- skickas efter anmälan och betalas in omgående. Resterande kursavgift skall vara betald innan kursen startar.