SKULPTERA I ALABASTER // 28 juni-3 juli 2022

posted in: Kurser | 0

Plats: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän
Tid: 28 juni – 3 juli 2022
Pris: 6 250 kr (6 850 kr inkl. boende 6 nätter*)
Kursledare: Annika Löb Mossberg (annikalob@hotmail.com)
Kursinnehåll:
Under 6 dagar kan du komma in på djupet i alabasterns egenskaper. Alabaster är en mjukare stensort, som är delvis transparent. Som en introduktion till hårdare stensorter, lämpar sig alabaster väl och är tämligen enkel att bearbeta. Vi använder oss av handverktyg och låter stenen vara vägledande. Fikastunderna innehåller samtal om processen, teknik, och konstnärliga frågor. Handledning sker i grupp och individuellt. Ditt arbete med skulpturen är självständigt. Kursen är lämplig för dig som lockas av alabasterns charm. Även erfarna deltagare, är välkomna. Arbetsplatsen är utomhus i stenverkstadens bås, under tak. Processen innebär att hugga, raspa, och till slut slipa och polera. En alabaster på cirka 10 kg ingår i kursavgiften och du får låna de verktyg som behövs. Vi går igenom: grundläggande stenkunskap, hur man tar sig fram i stenen, säkerhetsfrågor, ergonomi och verktygsskötsel.
Medtag själv: de skyddsglasögon och hörselskydd du trivs med, arbetskläder, sköna skor gärna grova, tunnare arbetshandskar, hatt eller liknande, märkpenna/krita, skissblock vid behov.
Covid-19: Vi har vidtagit åtgärder för att undvika smittorisk och följer myndigheternas
rekommendationer. Kursen sker utomhus och varje deltagare får var sitt bås att arbeta i med gott om avstånd till andra.
Kursstart: 28 juni kl. 10:00
 
*OBS! Begränsat antal platser med boende. Boendet är av vandrarhemsstandard med enkelrum och tillgång till gemensamt kök, toalett och dusch. Större rum kan bokas i mån av plats mot kostnadstillägg.
 
Anmälan till kurs sker via telefon 0523 – 518 95 eller via mail info@kkv-b.se. Antal platser med övernattning är begränsat. Ange namn och kontaktuppgifter. Sista anmälningsdag är 13 juni. Faktura för anmälningsavgiften på 500:- skickas efter anmälan och betalas in omgående. Resterande kursavgift skall vara betald innan kursen startar.