KONRAD LIDÉN // 26 juni – 24 juli

posted in: Utställningar | 0

Det är med stor glädje vi kan presentera Konrad Lidén i Lilla Galleriet 26 juni – 24 juli. Lidén mottog vårt stipendium för nyexade som bland annat innebär att få komma till KKV-B och arbeta i våra verkstäder i två veckor och sedan ställa ut. 

Vernissage 26 juni kl.12

”Jag arbetar med mjuk skulptur och installation. Mitt arbete är figurativt och utgår från kulturellt allmängods. Verken framställer kända bildgenrer och motivkretsar i en lek med mina och betraktarens förväntningar. Skulpturerna fånar sig genom att härma sina förlagor, men utan lojalitet eller vördnad.
 
Jag är starkt inspirerad av serietidningarnas plastiska världar, fulla av studsiga konsistenser och ofarliga spänningsmoment. Det finns ett inbyggt och efterlängtat misslyckande i att att skulptera hårt som mjukt, att framställa starkt som eftergivligt. De mjuka skulpturerna och installationerna drivs av en önskan att forma sinnliga stämningar och erfarenheter mer än en önskan att illustrera strukturerade tankar och teoretiska resonemang.
 
Jag är uppvuxen i Örebro (f. 1989), och bor numera i Stockholm. Jag kommer närmast från en kadidatutbildning i textil på Konstfack och har sedan tidigare en kandidat i Estetik från Södertörns högskola samt ett decenniums erfarenhet av arbete som konsthalls- och museivärd.”

Öppet: 

26 juni – 24 juli
Tisdag –  söndag 12-17