FORTSÄTTNINGSKURS GRUNDEN TILL STENHANTVERKET // 5-10 juni 2023

posted in: Kurser | 0

Plats: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän
Tid: 5 – 10 juni 2023
Pris: 5 000 kr (5 600 kr inkl. boende 6 nätter*)
Kursledare: Hans Leutscher (hans@leutscher.se)
Kursinnehåll:
Detta är en fördjupningskurs för dig som redan gått grundkursen eller på annat sätt redan har grundläggande kunskaper i konstnärlig bearbetning av sten. Du får genom kursen lära dig mer om att forma stenen på mer avancerade sätt med såväl traditionella handverktyg som luft- och elverktyg. Principerna är detsamma för alla slags hårdare natursten, marmor, kalksten och granit. Genom att lära detta blir det enklare för dig att skapa vad du vill, till exempel skulptur eller konsthantverk. I denna kurs får du även lära dig att hantera och lyfta tunga stenar. Slipa/polera för hand och med maskin, med vatten och utan. Skydds och säkerhetsfrågor gås igenom liksom vård och slipning av verktyg. Under kursen får du möjlighet att skapa en skulptur (Obs, ska bli klart under veckan). Kursen sker utomhus och varje deltagare får var sitt bås att arbeta i med gott om plats och avstånd till övriga deltagare.
Material: Bohusgranit (ingår i kursavgiften) andra stenar kan gå att köpa till.
Verktyg: Handverktyg, lufthammare och mejslar samt vinkelslip för sågning och slip tillhandahålls av KKV-B, ingår i kursavgiften.
Skyddsutrustning: Skyddsglasögon och andningsmask inkl. filter tillhandahålls av KKV. Kursdeltagare ombesörjer själv skyddskläder, gärna grova skor företrädesvis
skyddsskor, handskar, regnkläder.
Kursstart: Måndag 5 juni kl. 09:30
Avslutning: Lördag 10 juni kl. 12:00 men därefter samla stenar och gemensam lunch och mingel.
 
*OBS! Begränsat antal platser med boende. Boendet är av vandrarhemsstandard med enkelrum och tillgång till gemensamt kök, toalett och dusch. Större rum kan bokas i mån av plats mot kostnadstillägg.
 
Anmälan till kurs sker via telefon 0523 – 518 95 eller via e-post info@kkv-b.se. Antal platser med övernattning är begränsat. Ange namn och kontaktuppgifter. Sista anmälningsdag är 22 maj. Faktura för anmälningsavgiften på 500:- skickas efter anmälan och betalas in omgående. Resterande kursavgift skall vara betald innan kursen startar.