Årets stenstipendiat: Helena Keskkula

posted in: Nyheter | 0

Vi är stolta att kunna presentera årets stenstipendiat Helena Keskkula! 

Helena Keskküla (1992) arbetar med video, performance och installation. Hon använder ofta humor, lek med osäkerhet och föreställningen om att misslyckas genom att prata om allmängiltiga ämnen. Under de senaste tre åren har hennes fokus varit inriktat på mytologi och stenristning, som hon ofta kombinerar med performance.

Helena tog examen från Estonian Art Academy 2015 och Fine Arts Department vid Sandberg Institute, Gerrit Rietveld Academy 2021. 2023 beställde Vleeshal Center for Contemporary Art ett nytt verk av henne, som har premiär den 2 september. I oktober och november kommer hon att representera estniska artister på ISCP Residency i New York. 

 

Foto: Mats Petersson