GIBCA EXTENDED: Talking Waters // 30 september – 8 oktober 2023

posted in: Nyheter, Utställningar | 0

Talking Waters handlar om det livsnödvändiga vattnet och det förstörande, det lokala och det globala, personligt tolkat och gestaltat. Vernissage i Stensalen 30 sep och finissage 8 okt.

Samtidigt som Gibca inleds i Göteborg 16 sep startas ett publikt och interaktivt verkstadsarbete, dels ute, dels i Lilla Galleriet, där det också blir inslag i samarbete med Bottna filosofi. Gruppen förbereder sig i workshops, t ex ett exklusivt möte med Åsa Wettergren, sociologiprofessor, som forskar om klimatkrisen och emotioner som rädsla och hopp. Kl 13 varje dag från 16 september kommer ett CALL att klinga ut över nejden i form av en röstimprovisation av Gunnar Bäck. 

Medverkande: 

Marcus Nordgren, Ebba Jordelius, Elisabeth Berggren, Gunnar Bäck, Ann-Charlotte Enocksson, Britt Ignell, Leo Larsson, Henrik Olsson, Jannike Holmberg, Catharina Göransson, Eva-Maj Eliasson, Birgitta Lagerlund.

Talking Waters ingår i Gibca Extended 2023 och har sitt säte på KKV-B. Konstnärlig ledare är Catharina Göransson. 

 

Agneta Ekman Wingates NATTSEGLAREN visas i Lilla Galleriet (Obs! Endast den 30/9)

 

 

Dessutom kommer bild- och musikprojektet Nattseglaren visas i Lilla Galleriet kl 13, 14, 15 och 16 under vernissagen den 30/9. Nattseglaren är ett bildspel med en serie akvareller av lokala konstnären Agneta Ekman Wingate som ackompanjeras med nyinspelad musik skriven och framförd av österrikiska musikern/kompositören Johannes Fend.

Visningarna av Nattseglaren genomförs i samarbete med Gerlesborgsskolan Bohuslän som också genomförde en konsert med Johannes under pandemin vilket blev själva startskottet för det här samarbetet med Agneta. Med stöd från Göteborgs Stad och Vorarlberg Österrike.

 

Besökare från Göteborg

Boka plats på GIBCAs bussresa från Göteborg till Gerlesborgsskolan, KKV-Bohusklän, Scenstudion Gerlesborg och Vitlycke CPA i samband med vernissaget den 30/9: Resan är gratis, välj att lägga till lunch på Café Olivia + smörgåspaket för endast 120 kr.

Följ länken den här länken för mer info och  anmälan:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe2Ix9FuMfsT4O5FUpGqUhSXmw0QzzLsjNzQHmQj3ek87gpPA/viewform