GIBCA EXTENDED: D. A. T. // 10-18 november 2023

posted in: Nyheter, Utställningar | 2

10-18 november, KKV-B, Stensalen/Lilla Galleriet

Vernissag fredag den 10 november kl 12

Utställningen håller sedan öppet alla dagar under utställningsperioden utom måndagar mellan kl 12-17

Medverkande konstnärer: Jan Hajdelak Husták, Nela H. Kornetová, Kristin Jonsson, Björn Hansson.

Ta del av D.A.Ts work in progress redan från och med onsdagen den 8/11 som då smyg-öppnar dörrarna till Stensalen med en allmän inbjudan till alla som är extra nyfikna:

 

”DAT bjuder in alla att komma till KKV-B och diskutera konst och politik med oss, samt att vi gärna hjälper till att belysa och lyfta frågor rörande miljö, orättvisor eller andra  frågor som ligger er varm om hjärtat. Kom med förslag så kan vi se vad vi kan göra tillsammans!”

 

Direct Action Theaters pågående serie Serve and Protect arbetar med kravallpolisuniformer som det huvudsakliga visuella och symboliska materialet. Genom att placera dessa uniformer i absurda eller ovanliga situationer ifrågasätter de lekfullt polisens status quo som institution eller enhet. Gruppen D.A.T rör sig i gränslandet mellan konst och aktivism (Artivism) och ”tjänar och skyddar” människorna, naturen, nöjet, skönheten och livet självt.

 

Projektet stöds för närvarande av performancegruppen  T.I.T.S, Projektor Pøblene, Østfold International Teater, Grenland Friteater, Rosendal Theatre, Nová Síť, EEA Grants, Kulturrådet, Performing Arts Hub Norway och Kulturkontakt Nord.

@directactiontheater

2 Responses